Filosofisch spreekuur

'Du musst dein Leben ändern.' Rainer Maria Rilke


Waarom ben ik, zoals ik ben?


Het leven van iedereen lijkt verschillend en anders maar blijkt - als je de filosofen erop naslaat - toch vaak heel veel hetzelfde. Door je te laten inspireren door filosofen die veel levensvragen hebben overdacht, kun je letterlijk en figuurlijk op een andere tekst komen. Meestal komt het erop neer dat je vragen stelt aan je overtuigingen, verwachtingen en drijfveren. Zelfkritiek. Wie ben ik? Terugtreden uit je eigen perspectief, brengt je buiten je eigen blikveld. Je inzichten verruimen en je geest verheldert. Een drijfverenanalyse behoort ook tot de mogelijkheden.


    Het zelf wordt zich bewust. Hersenen bewustzijn, ik’ Antonio Damasio

 

 Wat bespreken we?


Tijdens een filosofisch spreekuur, bespreekt Mattie Peeters als afgestudeerd filosoof met jou waar jij het over wilt hebben. Dat kan door een filosofisch thema te bespreken zoals ‘Geluk, Gelatenheid en Lijden’ waar filosofen veel over hebben geschreven. Het kan ook door een onderwerp dat jou bezighoudt door een filosofische bril te bekijken, zoals de deeltjesfysica en toeval. Vragen stellen aan het bestaan en aan jezelf zijn meestal de leidraad in ieder filosofisch gesprek. Filosofie kan je raadgeven door jezelf andere vragen te stellen. Filosofie is geen therapie, maar kan wel ‘geestverruimend’ werken, verdiepen of zingeving zichtbaar maken.

 

'Haast je langzaam, doe alles vanuit je geest.'


Gratis kennismakingsgesprek


Maak een afspraak en we gaan in gesprek. We maken een plan hoe we de gesprekken gaan inrichten. Jouw wensen en de filosofische ideeëngeschiedenis zijn leidend. Het eerste gesprek is een kennismakingsgesprek van 30-40 minuten en dus kosteloos. Voor het vervolg plannen we 10 bijeenkomsten. Ieder gesprek duurt 50 minuten. De kosten zijn € 90 per bijeenkomst. Het is een investering in jezelf en in je persoonlijke ontwikkeling. De kosten kun je vaak verhalen op je budget voor opleiding en permanente educatie dat je werkgever ter beschikking stelt. De Denkerij® werkt volgens een ethische gedragscode waarin integriteit en vertrouwelijkheid voorop staan. Voor het maken van een afspraak zie Contact


Vestiging 'De Denkerij®'


   

 

Helden van het denken
Helden van het denken